Nytt, statskritisk utgangspunkt

Maskulinist.no har lenge vært drevet etter et «geriljaprinsipp». Det betyr at vi tar ett nålestikk av gangen mot de rammer i samfunnet som vi mener begrenser menns livsutfoldelse og som trenger forandring. Å utforme plattformer og programmer har vi unngått. Med tiden har vi imidlertid funnet noen tråder som kan lede til forståelse av menns stilling i samfunnet, og vi har utviklet synspunkter på hva menn kan gjøre. Dette er nå kortfattet oppsummert i et nytt kjønnspolitisk utgangspunkt for nettstedet.

En tydeliggjøring av en statskritisk holdning inngår i denne oppsummeringen. Hvordan man ser på staten, må kunne regnes for sentralt i livsanskuelsen til dagens mennesker. I likhet med religiøse overbevisninger, særlig slik disse stod i samfunnet før, innebærer ofte ens syn på staten forhold en tar for gitt. Sammenfall mellom egne verdier og de verdier staten står for, kan være et eksempel. Å ta for gitt betyr at en sjelden eller aldri undersøker. En kan også ta faktiske forhold for gitt, som f eks statens omfang. Er staten kommet for å bli – med det omfanget den har nå, det vil si med skatter på rundt 40 prosent av bruttonasjonalprodukt? Vi skal imidlertid ikke ut på en lengre kulturell reise enn til USA for å finne en stat på under 30 prosent. Østover til Sverige finner vi 50 prosent. Kan staten ha egeninteresser? Statlige instanser enkeltvis kan i alle fall det.

Å få satt det selvsagte under diskusjon, krever i seg selv politisk innsats. Hva har så denne drøftingen med kjønn å gjøre? Vi svarer med enda et spørsmål: Er det slik at staten er kvinners beste venn og menns største konkurrent? I så fall ligger det for menn her ikke bare én, men to, oppgaver :-]

Les også: …skulle bare lese avisen først

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.