Kvinner forsvarer maskulinitet i arbeidslivet

Hva er maskulinitet? Blant annet kan vi si at avstand, grenser og skiller er maskuline egenskaper/prinsipper. Dette er ikke minst viktig i arbeidslivet. Vi mener vi kan finne interessante eksempler hvor kvinner forsvarer slike prinsipper.

I slutten av januar skrev journalist i Aftenposten Kathrine Aspaas en «knivskarp» kritikk av redaktør i Bergensavisen fordi sistnevnte ikke hadde holdt orden på sin rolle som redaktør. Han hadde tillatt seg å drive som investor/aksjespekulant ved siden av. Han hadde gått over en grense.

At en kvinnelig journalist med skarphet vokter journalistikkens grenser, er kanskje ikke spesielt påfallende. Men se på et annet eksempel: «klemmeklammeriet» rundt statsminister Jens Stoltenberg og statsråd Trond Giske. Utgangspunktet var at på Giskes offisielle 40-årsfeiring var visstnok ikke statsminsterens klemming av «bursdagsbarnet» særlig hjertelig. Dette avstedkom «ulne» kommentarer, bl a fra «statens mannssenter», REFORM. En klar kommentar kom imidlertid fra en annen kvinnelig journalist i Aftenposten: Arnhild Skre. Hun ikke bare tok for seg den konkrete klemmepisoden, men benyttet anledningen til å drøfte forholdet mellom nærhet og avstand, og forsvarte retten til avstand, og nødvendigheten av dette.

Vel, to eksempler er ikke all verden. Men er det slik at kvinner paradoksalt har bedre anledning enn menn til å forsvare maskuline verdier/prinsipper i dag?

Se også artikkel om Valla-saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.