Is There Anything Good About Men?

I en tale til et møte American Psychological Association i San Francisco 24. august i år presenterer professor Roy F. Baumeister noen betraktninger om forholdet mellom kjønnene som vi finner svært interessante og relevante for det perspektiv maskulinist.no prøver å formidle. Innledningsvis sier han at ideen om at menn og kvinner i bunn og grunn er fiender er en uheldig del av den feministiske arv. Videre:

I detest the whole idea of competing to be victims. And I’m certainly not denying that culture has exploited women. But rather than seeing culture as patriarchy, which is to say a conspiracy by men to exploit women, I think it’s more accurate to understand culture (e.g., a country, a religion) as an abstract system that competes against rival systems — and that uses both men and women, often in different ways, to advance its cause.

Han drøfter så på hvilken måte kulturene har utviklet seg, slik at det har oppstått ulike roller innen de menneskelige samfunn og ulike egenskaper har kommet til å prege menn og kvinner. Innlegget viser at evolusjonær psykologi kan gi et svært fruktbart utgangspunkt for forståelse av slike spørsmål. Rådende feministisk inspirerte forestillinger i retning av at menn og maskulinitet egentlig ikke har noen verdi, samtidig som menn som helhet utgjør en privilegert gruppe, blir – i forbifarten – nokså effektivt plassert i skammekoken.

Les foredraget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.