Den jovial-liberale mannen

Som leder av regjeringens mannspanel er oppnevnt politiker fra arbeiderpartiet Arild Stokkan-Grande. Vi hørte ham i går på NRKs Dagsnytt 18. Inntrykket fra dette intervjuet er at han lever perfekt opp til den «korrekte» mann i dag, som vi kan kalle den jovial-liberale mannen.

Den jovial-liberale mannen er alltid lett smilende og vennlig. Han skiller seg fra den ”korrekte” kvinnen ved at hun, i motsetning til han, kan tillate seg å være irritert (men ikke sint).

Stokkan-Grande sa det var fint med debatt. Den jovial-liberale mannen er ikke så opptatt av resultater. Han har kommet seg i en slik stilling at han har det stort sett fint innenfor dagens samfunn. Eller han unngår omhyggelig å kjenne på det som kunne irritere eller smerte.

På spørsmål om hva som er viktig når det gjelder menn i dag, svarer Stokkan-Grande med å ta ansvar: menn må ta mer omsorg for barn. Han poengterer menns ansvar for likelønn for kvinner. På spørsmål om det er noe problem for menn, svarer han at det er nok noen som syns «det er litt sårt» at menn får liten del i omsorgen ved samlivsbrudd/barnefordeling. Han er ydmyk og beskjeden, på vegne av flere.

Dette ville være utmerket om det var påviselig grunn til å være ydmyk og beskjeden. Dette er imidlertid et spørsmål om undersøkelse og erfaring.

Kommentar til mannspanelet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.