Distanserte lesere?

Som kjent for noen av dere, gjennomførte Maskulinist.no en leserundersøkelse rundt månedsskiftet januar/februar. Det kom svar fra bare fem prosent av de som ifølge vår statistikk bruker nettstedet mye. At bare få går inn på den kontakten som en leserundersøkelse innebærer, er vi overrasket over.

De som svarer forteller imidlertid at de står nettstedet nær når det gjelder meninger på det kjønnspolitiske området. Omtrent alle sier de er helt enige eller enige i mye. Av de som har svart, er nesten alle menn. Dette er forskjellig fra det inntrykket vi har fra kommentarer og mottatte e-poster. Kommentarer og e-post har nesten like mange kvinner som menn sendt. Men at nesten ingen kvinner har svart på leserundersøkelsen, må være greit nok. Kvinnelige lesere mener kanskje at de er på besøk, og uten det samme forholdet til nettstedet som menn.

Blant de som svarer, er det mange med høyere utdanning, men ikke bare dette. Folk ble bedt om å karakterisere nettstedet, og det som kom fram, er for det meste positivt. F eks snakkes det om grundighet og dybde. Forslag til forandring er flere artikler, og mer avansert utseende. Vi har spurt folk om de er selv er aktive, og de fleste svarer ja. Her skårer diskusjon med venner og kolleger høyest.

Den viktigste enkeltobservasjonen, ved siden av den lave deltakelsen, er at nesten alle som svarer, oppgir å ha personlig nytte av det de leser (klargjør egne meninger, tolker egne erfaringer). Dette er akkurat som vi kunne håpe.

Kan vi bli et bedre nettsted? Hva betyr egentlig bedre i denne sammenheng? Vi som arbeider med Maskulinist.no, ønsker å spille en rolle når det gjelder utviklingen av forholdet mellom de to kjønn i samfunnet. Nettstedet trenger flere sympatisører og flere økonomiske støttespillere. Vi ønsker også å knytte til oss flere skribenter. Målet er et sterkere og stadig mer klartenkt Maskulinist.no som etter hvert får større innflytelse. Folk som har engasjement og pågangsmot, men som mangler trening i å skrive den typen artikler som trengs, kan trene seg her. Vi har en ordning som vi kaller utviklingsavtale. Hvis du føler deg på bølgelengde med det vi står for, og kan tenke deg å bidra, ta kontakt.

Les også Kjønnspolitisk utgangspunkt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.