Strøm av voldtatte menn

Vi har samlet noen lenker til artikler som tar opp menns utsatthet for vold og overgrep.

Strøm av voldtatte menn – Adresseavisen 26/5-08

De fleste ofrene har som oftest blitt utsatt for overgrep fra begge kjønn, fortelles det her. Hvis dette er riktig, er det oppsiktsvekkende. Videre sies det at menn har en høyere terskel for å prate om sine opplevelser. Hvorfor? Vi tror det kan være flere årsaker. Terapeuter/rådgivere opptrer ikke alltid kjønnsbalansert, dette kan være én årsak.  

Det er også viktig at vi ikke lar oss føre på villspor når det gjelder forestillinger om trygghet. Frykten kan bli overdrevet, men motsatt kan forventingen om offentlig innsats også bli for stor. Se vår kommentar til hørespillet «Feig mann gjør lykke» om vilje og evne til å ta ansvar som mann, og vår kommentar til Natscha Kampusch om aktsomhet (slutten av artikkelen).

Vil kjempe for et kjønnsnøytralt krisesentertilbud – Adresseavsien 26/5-08

Målet med krisesentrene bør være å hjelpe mennesker mot vold og overgrep uavhengig av kjønn, sier André Oktay Dahl. Vi gratulerer Oktay som første mann til å komme ansvarlig posisjon i forbindelse med et krisesenter.

Vi er selvsagt enig med Oktay. Vi mener samtidig at vold og overgrep har en kjønnsdimensjon som neppe bør ignoreres. Blant annet er vi opptatt av at løgn og manipulasjon er en mindre påaktet form for ondskap, og at kvinner kanskje oftere gjør seg skyldig i dette. Se vår artikkel om vold i nære relasjoner.

Hjemmevold rammer menn – NRK.no 21/5-08
En ny amerikansk undersøkelse viser at nesten hver tredje mann har vært utsatt for slag, spark, sex-overgrep eller psykisk vold innenfor husets fire vegger.

Vil familievold til livs – Moss Dagblad.no 21/5-08
Vold mot kvinner og barn i hjemmet er en alvorlig form for kriminalitet. Men det er ikke en kriminalitet der straff nødvendigvis er det beste botemiddel, mener Justisminister Storberget.

Justisminister Storberget definerer, som mange før han, familievald = far slår mor og born. Trass i at gjenteken forskning viser at mor står for over 50% prosent av valden mot borna og om lag 30% av partnervalden. Vil ein familievalden til livs, kan det vera ein fordel å sjekka fakta i staden for å halda seg til myter. Til samanlikning var det i dag ein ”mediastorm” mot NAF som arrangerte rundkjøringskurs eksklusivt for kvinner. Dette var stigmatiserande for kvinner som gruppe. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.