Ridder eller “godfjott”?

Margunn Bjørnholt etterlyser i dagens kronikk i Aftenposten ridderlige menn. Sutrende menn i rosa pyjamas med snørrunger på fanget ønskes ikke.

For menn som ønsker å være sammen med en kvinne, og som ønsker barn, er det også viktig å skille ”snørr og barter”. Det fins ulike slags kvinner. Det fins kvinner som vil ha en mann og som er villig til å verdsette ham for det. Det finnes også kvinner som søker all sin trygghet i samfunnet og som bare vil ha en mann ”til pynt”.

Ikke alle kvinner er oppmerksomme på denne forskjellen. De uoppmerksomme havner lett i en slags tredje posisjon hvor de søker all sin trygghet i samfunnet og ikke kan forstå at de ikke samtidig får en oppegående mann. Verre og verre blir det etter som hun nettopp bruker samfunnet til å kreve oppegåenhet av mannen. Han skal gjøre meg lykkelig, det har jeg ”krav” på. I stedet for å investere tillit i ham. Mange menn ”svarer” like uoppmerksomt med kritikkløst å ”løpe etter” kvinnens ulike forventninger. Både han og hun kan tro at han er en ridder, men det føles ikke slik, for egentlig er han en ”godfjott”. Forskjellen er kvinnen. En takknemlig og glad kvinne har en ridder, en sur ”rettighetsoppkrever” har i beste fall en godfjott.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.