Mannssertifikat

Etter initiativ fra justisminister Knut Storberget, med støtte fra likestillingsminister Audun Lysbakken, har regjeringen besluttet å innføre et mannssertifikat. I likhet med båtførerprøven blir dette foreløpig en frivillig ordning. «Men jeg ser ikke bort fra at mange menn vil ønske å skaffe seg sertifikatet», sier Storberget.

Det er ennå ikke utredet hvilke krav som skal stilles for å oppnå offentlig godkjenning som mann. En sjekk mot strafferegisteret vil være en selvsagt ting. Men sertifiseringen skal omfatte flere forhold. «Det er ønskelig å få fram hva det vil si å være mann i sin fulle bredde», sier en talsperson fra departementet. «I tråd med regjeringens mannsmelding fra 2008 vil det trolig bli lagt vekt på ferdigheter som omsorg, jovialitet og evnen til å ta alt med et smil.» Det skal imidlertid ikke dreie seg om noen macho-prøve.

Vi spør Storberget om han ikke også føler ansvar for menns kompetanseutvikling. «Jo, alle menn vil i løpet av noen år bli tilbudt kurs med mulighet for å kunne oppnå sertifisering,» svarer Storberget. Han legger til at kvinner trolig vil bli hans beste allierte i å fremme ordningen. «Hvis en kvinne er i tvil om en mann, kan hun diskret spørre om mannen har hørt  om mannssertifikatat», sier han. «Menn som har dette i orden, vil være glade for spørsmålet».

Én kommentar til «Mannssertifikat»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.