Kjønnsforskere omskoleres

Jørgen Lorentzen, Harriet Bjerrum Nielsen og fem andre sentrale kjønnsforskere i Norge skal gjennom et nytt etterutdanningsprogram. Flere deltakere kan komme til senere. Dette framgår av en pressemelding fra Senter for tverrfaglig kjønnsforskning (STK) på Blindern i Oslo. Programmet vil gå over tre år og inkludere studiereiser til universiteter i England og USA og et større feltarbeid i Norge med eksterne veiledere. – Vi måtte gjøre noe, sier professor Jorunn Økland, senterets leder fra 1. januar, i en kommentar.

Det er ifølge KILDENs forskerbase registret 707 kjønnsforskere i Norge, hvorav 608 kvinner. Mange skal i den senere tid ha henvendt seg til STK med spørsmål om etterutdanning. Etter som Norge lenge har vært ansett som verdensmester i likestilling, har utenlandsk forskning tidligere ikke vært prioritert.

Vi spør Økland om etterutdanningsprogrammet har noe med Hjernevask å gjøre. Hun svarer at de har bedt NRKs Harald Eia om å medvirke i forbindelse med studiereisene. -Som mann er Eia god til å lese kart og vet hvor de aktuelle universitetene er, avslutter Økland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.