Barneloven I: Jeg er så lei meg!

Barneombud Anne Lindboe har kommet med en overraskende beklagelse i dag overfor alle barn: «Jeg har satt hensynet til kvinnenettverket mitt foran hensynet til barna, som jeg liksom skulle være beskytter for.»

Hun opplyser at hun i lang tid har hatt dårlig samvittighet for sine utfall mot selv små endringer i barneloven, som skulle sikre begge foreldre en mer likeverdig foreldrekontakt. Grunnen til utspillene, opplyser hun, er at hensynet til kvinnenettverket og bevaring av kvinnefavorisering i barnefordelingssaker for meg har veid tyngre enn hensynet til barnets beste.

Lindboe har lenge hatt dårlig samvittighet for forholdet, men det som fikk begeret til å flyte over, var et brev fra et 3 år gammelt barn fra Steinerskolens barnehage i Kirkenes:

«Jeg har med undring og sorg lagt merke til at du prioriterer kvinnehensyn foran hensynet til barna i dine utspill. Hvor kan vi som barn gå når selv barneombudet har latt seg kjøpe av interessegrupper som setter seg selv foran hensynet til barna? Hilsen Mille, 3 år.»

Dette brevet ble så alvorlig for Lindboe at hun gråt i 3 dager og 3 netter og til og med skoftet et møte i den lokale feministgruppen. «Jeg håper bare at barna kan tilgi meg», sier hun gråtkvalt, «slik at jeg igjen kan få tillit fra Mille og hennes medsøstre».

Les også:

Olympisk likestilling

Norges viktigste jobb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.