Barneloven II: Det var ikke SLIK ment!

Mange har nok lurt på hvordan det kunne ha seg at et oppegående miljø som Mannsforum kunne ære daværende og nåværende likestillingsminister Solveig Horne med forumets aller første æresbevisning til en kvinne – Mannsforums kvinnepris. Dette skjedde i november. Statsråden var selv til stede og holdt et foredrag på Mannsforums årlige konferanse, som denne gangen hadde et nordisk tilsnitt. Straks etter foredraget, og før hun måtte haste videre til andre oppgaver, slo arrangøren til og overrakte gave samt diplom i knallende rødt (uten hensyn den mørkeblå fargen som statsrådens parti assosieres med). «Denne kan du slå opp på ditt kontor», sa leder Kjetil Thue med et glimt i øyet!

Det sistnevnte la imidlertid ikke alle merke til, og aller minst prismottageren selv. Et snaut halvår senere, og med et katastrofalt vedtak i Stortinget om barneloven den 7/3 bak oss, snakker vi med en lett fortvilet forumsleder. «Prisen kunne man jo tatt humoristisk», sier Thue, «men senere er vi blitt fortalt at både kvinner og menn i statsrådens parti skal ha reagert på prisen. Kvinner lurer på om Horne har glemt hvilken kjønnsgruppe hun kommer fra. Overfor menn i partiet skal Horne ha brukt prisen som svar på protester mot manglende innfrielse av partiets program.»

Offisielt fikk Horne prisen for å ha bidratt til en mer likestillingsorientert barnelov. Som kjent er lovendringen av 7/3 av rent kosmetisk art. Menns kanskje viktigste likestillingsanliggende står dermed på stedet hvil, eller kanskje er det heller en tilbakegang: menn kan man love alt, og intet holde. Skal vi etter dette håpe at Venstre, som det andre av to partier med likestilt barnelov på dagsorden, får rent flertall til høsten?

«Jeg tenkte at statsråden ville rødme som fargen på diplomet hun fikk», betror Thue oss, «men vi har i alle fall lært noe av dette. Mang en gang har vi opplevd at argumentasjon ikke nytter, nå vet vi at en «æresbevisning» heller ikke nytter», avslutter Thue.

Les også:

Soppkrigen

Fromhet ikke bare for religiøse

3 kommentarer til «Barneloven II: Det var ikke SLIK ment!»

  1. Hvem er det som har sittet og diktet i hop ting jeg liksom skal ha uttalt? Dette er feilsitat fra ende til annen! (Og diplomet var forøvrig hvitt og blått. Julegaven derimot var pakket inn i rødt julepapir. )

    Kjetil Thue

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.