Hatten PÅ, mann!

For å kunne ta hatten av for noe, for eksempel for hattens dag, som er i dag 15. januar, må du først sette hatten PÅ!

Forfatteren, korrekt antrukket for dagen

Alle menn, som måtte bære på et hemmelig ønske om å bære hatt, har en spesiell sjanse i dag. Du kan la deg inspirere av dine kjønnsfeller i vår vestlige kulturs ledende land, USA. I dag feires nemlig hattens dag der borte.

Hatten byr på en anledning til å være mann som vi menn bør vinne tilbake fra den hodeløse avmaskuliniseringen som finner sted i nevnte kultur. Opprinnelsen til hattens dag synes uklar, men uoffisielle kalendere bekrefter at hattens er blant årets ca. 1500 (!) spesielle «dager».

Hattens dag er ellers strengt tatt «kjønnsnøytral». Eller skulle vi heller si at dagen er tokjønnet? Det finnes ikke noe slikt som en kjønnsnøytral hatt. Hatten sitter høyt på kroppen og er godt synlig, like synlig som flagget på et skip. Når hatt i dag av begge kjønn brukes mindre enn før, er det et sørgelig uttrykk for lav profil, ikke minst lav kjønnsprofil. Grip sjansen, mann, og børst støvet av den hatten som ellers bare har ligget som en spøk på hylla i årevis. Eller kjøp en ny hatt – i dag!

Kvinner

Det er uansett menn som i denne sammenheng trenger pådriv. Kvinner er i dag innrømmet et videre spektrum enn menn, og er ikke redde for å bære hatt.

Kvinner kan sågar bruke herrehatt, men ikke omvendt. Det omvendte ville være en dårlig spøk, men det at en kvinne bruker herrehatt, er en god spøk.

Riktignok er den herrehatten kvinner bruker tilpasset kvinnen, og dermed strengt tatt en damehatt. Men om den slags hatter er en damehatt, er dens henspilling på herrehatten virkningsfull. Vi kan se kvinners bruk av herrehatten som kokettering, en påfallende detalj som på en litt skamløs måte demonstrerer kvinnens makt over mannen. (Det finnes ikke her praktiske grunner for kvinner til å bruke noe som en gang var rene herreklær, slik som at kvinner på et tidspunkt fikk gjennomslag for å bruke bukser når de går på ski.) Hei, se på meg, jeg vet jeg er attraktiv for deg, og se, jeg har allerede tatt en bit av deg. Alt dette får kvinnen sagt med en liten hatt.

Menn

Det er da opp til mannen å komme fra et slikt møte som noe annet enn den tapende part.

Det er i det hele tatt opp til mannen å reise seg som kjønn! Siden ingen har hørt om hattens dag, kan du i dag nærmest risikofritt prøve hvordan det er å gå med hatt. Du kan late som ingenting, og samtidig har du et godt svar i bakhånd hvis noen skulle komme med frekke kommentarer.

Men kanskje går det bra slik at du slipper du slipper å vise til verdens mektigste land. Bruk mer hatt også resten av året! Lag like godt en liste over anledninger egnet for hatt. Ved enhver anledning, la oss si, hvor du vil bruke en jakke, kan du også vurdere hatt.

Hvis noen kommer med morsomheter, er det lettest å le med, men det gjelder å holde fast ved en flik av alvor! Fliken av alvor er ditt bidrag til at menn reiser seg som menn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.