Femininisert arbeidsliv?

Steve Jobs lyktes med sitt Apple i USA, men ville han møtt veggen om han hadde prøvd det samme i Norge? Er Norge lite åpent for kreative individer?

Vi mener det bør være en balanse mellom individualitet og kollektivitet i et samfunn. Dette forholdet kan ses som et aspekt ved forholdet maskulinitet/femininitet.

Rektor på BI, Tom Colbjørnsen mener at teamarbeid i bedriftene hemmer medarbeidernes kreativitet. Han tar til orde for individets rennesanse. En forskningsleder fra Arbeidsforskningsinstituttet går inn for det motsatte. Hør hvordan de utdyper sine syn på norsk arbeids- og næringsliv i NRKs program Ekko 26/10.

Arbeidsforskninginstituttet husker vi ellers fra NRK-programmet Hjernevask sendt våren 2010. Den gangen ble vi ikke imponert.  Andre får dømme selv, men etter vår oppfatning framstår de som preget av ideologisk sneverhet. I stedet for å fortelle hva de har funnet ut om virkeligheten, forteller de denne gangen om ”vårt perspektiv på innovasjon og nyskapning” og om hvordan «vi orienterer  vår forskning”. Hvis de leter etter fordeler ved kollektivitet, finner de sikkert noe som er sant. Men mer interessant ville deres forskning vært om den var mer åpen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.