Forbausende framskritt i kvinnefotballen?

Det pågår et Fotball-VM for kvinner. Maskulinist.no’s oppriktige interesse for begge kjønn, tilsier at vi ikke unnlater å nevne dette. I går ble favoritten Tyskland sensasjonelt slått ut på hjemmebane som følge av uoppslitelig japansk forsvarsspill og et litt heldig mål. Japan skal møte vinneren av Australia – Sverige i semifinale.

For min del syns jeg det er avslappende å se på kvinnefotball. Litt mer avslappende enn herrefotball, for det går langsommere. Ellers følger jeg Dag Solstad, som mener at fotball er spennende bare når man selv holder med et lag. Ellers er fotball et 0-0 spill, det skjer lite, uansett kjønn.

En kommentator i den tyske avisa Die Zeit mener at alle er redde for å si noe galt om kvinnefotballen. Hvis en mannlig spiller gjør noe riktig dårlig, kaller man det ærlig og likefram for en kjempebom. Men hvis en kvinne gjør noe dårlig, sier man høflig at det er forbausende hvor store framskritt kvinnefotballen har gjort. Det er som i det  tidligere Øst-Tyskland, sier han, kjent for sin overvåking. Alle er redde for å si noe galt.

Med tanke på norske forhold mener jeg å dra kjensel på det generelle prinsippet: Kvinner kan man ikke uten videre kritisere som menn, og alle er redde for å si noe galt. Men akkurat når det gjelder fotball, ligger Norge etter mitt inntrykk i forkant når det gjelder omtale-likestilling. Norske sportskommentatorer kaller faktisk en kvinnelig kjempebom for en kjempebom.

Altså: Kjempebom for Tyskland, og gratulerer til de japanske kvinnene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.