Bare halvnakent i forsvaret

Netthandelen tilbyr løsninger på forsvarets problem

Dagavisen skriver den 18/11 at en kvinne i forsvaret fikk ordre om å bade naken sammen med tretti menn, også de sistnevnte helt uten uniform. Det ble en sak for forsvarssjefen, som har beklaget overfor kvinnen (23). Vi skal ikke her pukke på at også menn bør ha rett til å motsette seg fellesbading. Sjenerøst legger vi til grunn at det var kvinnen som følte seg beglodd.

Ordren om slik fellesbading var selvsagt et overtramp og lite sensitivt. Noen underoffiserer må ha følt at de hadde likestillingserfaringer å hevne. Påkledning og avkledning har imidlertid vært diskutert i forsvaret før, og da med motsatt resultat. Til spørsmålet om å innkvartere menn og kvinner på samme rom sier forsvarsjefen ja. Vi konkluderer med at avkjønningen i forsvaret går akkurat halvveis inn mot den nakne sannhet.

2 kommentarer til «Bare halvnakent i forsvaret»

  1. Men er det noe poeng med slik nakenbading? Etter ordre? Jeg har ingen problemer med å forstå at denne ene jenta blant 30 menn følte seg utidig beglodd – og seksuell trakassering av kvinner i forsvaret er godt dokumentert. Jeg ser ikke helt poenget ved å tvinge NOEN til å bade nakne – hygiene og vask er en ting, viktig og bra – men det kan ivaretas på andre måter, også under primitive forhold.

  2. Soldater skal se venner bli skutt i filler og forsatt opptre profesjonellt. Den kvinnelige soldaten sprer dårliger holdninger og selv seksualisert episoden. Kan homofile menn så kan kvinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.