Sier nei og mener ja?

”Seksualitet er noe som fullt og helt skal styres av den enkelte.” Dette skriver de to stortingsrepresentantene Arild Stokkan-Grande og Ib Thomsen i VG den 14/11. Det de foreskriver, kan strengt tatt bare oppnås med masturbasjon. Det virker som de to mennene ikke har tenkt på at mennesker kan påvirke hverandre på en naturlig måte. Gjensidig påvirkning er en del av seksuallivet – for ikke å snakke om kjærlighetslivet. De to bruker uttrykket ”skal”. Stortinget vedtar lover, og representantene blir kanskje vant til å tenke påbud/forbud.

Min oppfordring er å glemme mest mulig ”skal” på soverommet og i kjærlighetslivet for øvrig. Du skal ikke ha sex hvis du ikke har lyst, er feminismens slagord. Dette slagordet kunne ha en berettigelse for 40 år siden da den nåværende feminismen var ung og det var behov for mer oppmerksomhet om begge kjønns seksuelle forhold. Det nevnte slagordet bidro positivt til å bryte automatikk. Senere, derimot, synes ”skal ikke” å ha blitt noe i nærheten av automatisert. Vel og merke når mannen tar initiativet, og kvinnen ikke straks føler spontan lyst. Denne automatikken er det på tide å bryte. Den enes lyst påvirker den andres, men det kan ta noen sekunder. Eller minutter. Eller det skjer kanskje ikke hver gang. Den australske undersøkelsen ”Sex Diaries” av psykologen Bettina Arndt fra 2007 kan anbefales. Den forteller hvordan den ideologiske isen kan brytes etter tiår med kjølig feminisme.

Arild Stokkan-Grande og Ib Thomsen blander ellers sammen alt mannlig som ikke er mykt og ettergivende. Det antydes at den selvhevding fra menns side som jeg oppfordrer til, kan føre til voldtekt. Jeg mener at menn ikke uten videre skal finne seg i å bli såret av kvinner som planlegger å gjøre det, altså såre. Og hvis du er usikker på motivet, kan du velge om du vil la tvilen komme kvinnen til gode. At tvilen alltid skal komme kvinnen til gode, er jeg redd er et foreldet prinsipp. Uansett bør en selvsagt alltid holde seg til siviliserte former. Å kaste noen ut av ens egen bolig, er også sivilisert når fortjent. Å ”ta seg til rette” er derimot ikke sivilisert, men noe helt annet.

Det finnes en litt svak form for sex som kan kalles ”etter tur”. Dette er gjensidighet for dem som ennå ikke er modne for et dypere møte mellom to. Jeg mener å kunne lese en tendens i innlegget til Stokkan-Grande og Thomsen, og den går ut på at mennesker ikke selv skal finne ut av ting med hverandre. I stedet skal vi alle følge de vedtatte forskrifter for det gode liv. De to representantene fra Ap og FrP (!) har også funnet tilbake til enigheten fra 1814 og snakker om Dovre. Hvis det ”fjellet” av regler og forskrifter som bygges opp for å regulere menns og kvinners liv er dagens Dovre, er det på tide at Dovre faller. Eller i det minste slankes. Feminismen og sosialdemokratiet giftet seg på 1970-tallet og kvinnen investerte all sin tillit i staten. Noen bør snart forføre kvinner i Norge til utroskap. I alle fall i denne sammenheng tror jeg kvinner sier nei og mener ja.

Artikkelen er også publisert i VG 18/12-11

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.